Пређи на главни садржај

Ajvar od pečene paprike


Potrebno je:
-25 kg paprike crvene
-1 l ulja
-so po ukusu
-5, 6 kašika sirćeta
-300 ml sirće
-5 konzervansa (25 gr)

Papriku obrati i ispeći. Stavljati u kese, pa u lonac. Poklopiti i obmotati oko lonca debelu tkaninu. Ostaviti da prenoći. Papriku pečenu sutra dan očistiti i samleti. 1 litar ugreje se ulje u šerpu i ubaciš papriku, upržavati neprestalno mešući. Dodati so po ukusu, šećer 5, 6 kašika i još ukuvavati. Na kraju dodati sirće oko 300 ml i još krčkati dok se trag ne poznaje. Ko hoće na kraju staviti konzervans, onda još malo upržiti i gotovo je. Tegle oprati, staviti u rernu i u vruće tegle sipati ajvar, zaviti poklopce i okrenuti naopako. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: